Iedere hond is te trainen onafhankelijk van de leeftijd. Het is wel waar dat een jonge hond veel sneller leert, dan een volwassen hond, maar hetzelfde resultaat kan behaald worden. Zelfs al heeft u uw hond nog nooit iets geleerd, toch kan ik u helpen om hem of haar alsnog manieren bij te brengen en te luisteren naar commando’s, in een paar lessen leggen we de basis voor een gehoorzame hond.

Als u het leuk vindt uw hond meer te leren dan alleen maar kort te laten zitten of liggen, bij u te komen als u roept en niet te trekken aan de riem en naar zijn plaats te gaan als u dat wilt, dan kunt u vervolg lessen nemen.

We kunnen uw hond dan leren te apporteren (een voorwerp halen dat weg geworpen is), sorteren( het verschil tussen diverse voorwerpen) of het opsporen van een voorwerp of persoon. U moet bij het speuren niet denken aan het opsporen in ruïnes of lawines, maar gewoon lekker ontspannen in het bos met je hond bezig zijn. De meeste honden vinden deze uitdagingen geweldig en vinden het een feest samen te werken met hun begeleider. Neem contact op als wilt weten wat de mogelijkheden voor u en uw hond zijn.

Neem contact op

via telefoon of mail: